Noordelijke Nederlanden Meeting

Noordelijke Nederlanden Meeting

In tegenstelling tot de voorgaande meeting, was de weersvoorspelling voor de zondag van de Noordelijke Nederlanden meeting helemaal top: 18 graden en geen bewolking. Zo zien we het graag. Dit keer vindt de Noordelijke Nederlanden meeting plaats in Noord-Holland. Er is ook vandaag weer een gevarieerd scala aan M-modellen, in totaal waren er 11 stuks aanwezig, maar de E46 was met 4 stuks het beste vertegenwoordigd.

Vanaf 10.00 uur wordt het dorpje Winkel wakker geschud door de aankomst van de BMW M Club. De M’s verzamelen zich bij Koopman Racing. Hier worden we verwelkomd met koffie en (gepersonaliseerd) gebak. De aanblik als we de loods binnen lopen is geweldig; we worden aangestaard door een Z4 DTM, welke wordt geflankeerd door een originele E30 M3, met hier achter een hele rij mooie M’s en zelfs een (M aangedreven) Wiesmann. Nadat de koffie op is krijgen we een korte tour door de loods waar alle voor het circuit geprepareerde M’s staan en krijgen we nog uitleg over het revisieproces in de werkplaats, waar meerdere motoren helemaal uit elkaar op de werkbank liggen.

Rond half 12 stappen we allemaal in de eigen M’s, de twee aanwezige cabrio’s gooien het dak open en zo beginnen we aan de tourrit richting de lunchlocatie in Enkhuizen. Een van onze lokale clubleden heeft een prachtige route uitgestippeld, dwars door pittoreske dorpjes, langs eeuwenoude kerken en over de dijken langs het IJsselmeer. En oja, dwars door een wielerwedstrijd heen.

Rond 13.00 uur arriveren we bij de Mastenbar in Enkhuizen, een restaurant gelegen pal aan het IJsselmeer, in de haven van Enkhuizen. Hier wordt de honger gestild met een uitgebreid “12-uurtje”.

Na de heerlijke lunch vervolgen we onze route in de richting van Medemblik. Hier arriveren we één voor één bij het Nederlands Stoommuseum. Dit is een eeuwenoud (1869) stoomgemaal gevuld met allerlei prachtige oude stoommachines. Hier worden we rondgeleid door een enthousiaste, ietwat kromlopende oude vrijwilliger. We beginnen met een demonstratie van oeroud vakmanschap in de smederij, waarna we het gemaal in gaan, om hier de stoommachines daadwerkelijk in werking te zien.

Na een klein uurtje is de rondleiding ten einde en strijken we neer op het terras, om hier met een drankje en een hapje, heerlijk in de zon af te sluiten. Rond 17.00 uur worden de M’s weer gestart en keert iedereen weer huiswaarts.

Al met al weer een erg geslaagde en gezellige dag. Alle deelnemers bedankt en op naar de volgende meeting!

Ander nieuws

Scroll naar boven