Het eerste evenement van 2019

Het eerste evenement van 2019

Na een veel te lange winterstop was het eindelijk zover; het eerste evenement van 2019! Op 17 februari 2019 was het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de BMW M Club Nederland, traditioneel het eerste evenement van het jaar.


Ook dit jaar was een mooi aantal leden van de club zondag vroeg al aanwezig bij Van der Valk in Apeldoorn. Op een stralende ochtend kon iedereen gemakkelijk een plekje in de zon vinden op de ruime parkeerplaats, sommige leden hadden al een overnachting gehad in het hotel of in de directe nabijheid en voor hen was de clubdag een gezellige tweede dag van een weekendje weg.

We hebben vandaag een mooie ruimte beschikbaar voor de ontvangst en iedereen kan dan ook onder het genot van een kopje koffie thee of fris alvast kennismaken met elkaar. We zien weer oude bekenden maar gelukkig wederom wat nieuwe gezichten en enkele sponsoren. Het is meteen gezellig in de ontvangstruimte en na de lange winterstop komen de verhalen direct los. Nadat iedereen die zich had ingeschreven is aangekomen start de vergadering.

Het is mooi weer dus gaan we niet te lang vergaderen, zo begint de voorzitter en hij houdt woord. Na een korte vergadering waarin de belangrijkste zaken naar de leden werden gecommuniceerd was het tijd om van het mooie bijna lenteachtige weer te gaan genieten.

Het nieuwe clubjaar werd na afloop van een lunch op de locatie goed ingeluid door een zonnige eerste tourrit over een verder nog winters uitziende Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Een mooie sliert BMW M slingerden voor de eerste keer dit jaar door het Nederlandse landschap, en we waren niet alleen, het mooie weer zorgde er voor dat vele fietsers, motoren en andere plezierrijders op ons pad kwamen. Vanaf Apeldoorn slingerde onze weg via nog bladloze bossen, velden en gezellige dorpen, en helaas konden ook enkele verkeersdrempels niet voorkomen worden voordat we eindigden bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het eindpunt van de eerste clubdag.

Op de voormalige vliegbasis in Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. De aanwezige leden kregen de indrukwekkende collectie te zien. Een collectie die bestaat uit tanks, vliegtuigen, raketten, pantservoertuigen en helikopters die allemaal op hun eigen manier een band hebben met Nederland. Stuk voor stuk unieke exemplaren met een bijzonder verhaal.

In het museum eindigde ook het officiële programma, de clubleden waren dan ook vrij om zo lang of zo kort te blijven als men zelf wenste, iedereen vond zijn weg in het museum en keerde vroeger of later weer richting uit na een eerste gezellige dag op pad met de BMW M Club, graag tot de volgende meeting iedereen!

Scroll naar boven