BMW M Club BBQ tour

BMW M Club BBQ tour

Na een tijd van gedwongen rust vanwege de getroffen Covid19 maatregelen ging de BMW M Club eindelijk weer los!

Hoe beter te beginnen dan met een BBQ tour,waarbij we uiteraard rekening hebben gehouden met de RIVM aanbevelingen, dus afstand van 1,5 m bewaren en geen handen schudden of knuffelen. 

De voorspellingen voor het weer die dag waren ronduit slecht, de avond en nacht er voor had het al stevig geregend en ook in de vroege ochtend van de 26e juli bleef het niet overal droog. Maar mooi weer hoort nu eenmaal bij de BMW M Club evenementen en toen we tegen 11:00 uur bij onze sponsor Thornhedge in Kerkdriel verzamelden ging de zon uiteraard schijnen. 

Thornhedge had een mooie sortering van bijzondere auto’s speciaal voor de gelegenheid naar buiten gereden. Na binnenkomst door de poort reden onze leden door een erehaag van voertuigen. Rechts van de entree waren de gesloten autotransporter van Thornhedge en een prachtige blauwe Mercedes AMG GTR opgesteld, links stonden achtereenvolgens een Ferrari 430 Scuderia, een Ferrari 458 Speciale, een Ferrari F12 TDF en hoe kan het ook anders een BMW E30 M3 en een BMW M3 GTS opgesteld. 

Nadat iedereen de erehaag was gepasseerd en de aanwijzingen voor parkeren hadden opgevolgd, stonden uiteindelijk 24 BMW M van onze club op het terrein van Thornhedge te pronken. Net voor de lunch vielen nog een tiental druppels regen, maar de haastig aangerukte paraplu’s van sponsor HDB Civiel BV hoefden eigenlijk niet eens open geklapt te worden omdat de zon al snel weer scheen. 

Het was gezellig om iedereen na zo’n lange tijd weer te zien, en met een hele mooie opkomst en ook nog eens de auto’s van Thornhedge was er voldoende moois te bewonderen. Op de locatie kregen we een lunch geserveerd, en leden die de gratis BMW M Club polo hadden besteld namen die ter plaatse in ontvangst, een groot aantal trok het shirt zelfs meteen aan!

Na de lunch vertrokken we voor een mooie tour die van Rivierenland naar Veluwe zou leiden, de groep bleef verbazing wekkend lang als een lange sliert bij elkaar. En na het mooie eerste deel van de route maakten we een tussenstop op een parkeerplaats Koningsheide aan de Koningsweg te Schaarsbergen. De ruime parkeerplaats in de bossen had voldoende plaatsen voor alle deelnemers en al snel was het een gezellige drukte in het eerst zo rustige bos terwijl de BMW M één voor één aanschoven. Op deze locatie kon iedereen de benen even strekken, waren er koeken, chips en natuurlijk wat te drinken. Het was wederom gezellig maar zo’n 45 minuten later werd het echt de hoogste tijd om weer te vertrekken voor het 2e deel van onze rit. Het 2e en tevens laatste deel van onze rit duurde nog zo’n klein uurtje naar de barbecue locatie op Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Na het 2e deel van de route parkeren we de BMW M op parkeerplaats P1, die na de entree aan de rechter kant gelegen is. Vervolgens is het een klein stukje lopen onder een poortgebouw door want de barbecue zal plaatsvinden op het terras bij het Maarten Maartenshuis. Het is een geweldig mooie locatie en het zonovergoten terras voor het mooie statige Maarten Maartenshuis is helemaal voor onze club gereserveerd. Alle leden genieten nog enkele uren op de prachtige locatie van de zon, de ervaringen van de dag een drankje en natuurlijk een barbecue, op naar de volgende keer!

Scroll naar boven