Zoek in de website

Europa Tour 2019

Het is weer voorbijgevlogen; de BMW M Club Europa tour 2019 ligt weer achter ons en vond plaats op 14, 15, 16, 17 en 18 september 2019. Het was al voor de derde keer in de geschiedenis van onze club dat we een meerdaagse Europatour ondernamen, en het was weer fantastisch.  

Dit jaar deden we onder andere België en de kust van Frankrijk aan, en hoe kon het anders, het thema de eerste dagen was zowel de eerste als de tweede wereldoorlog. In België hebben we stil gestaan bij de wereldoorlog die tussen 1914 en 1918 plaatsvond, de slagvelden zijn bezocht en een goede indruk werd verkregen van de impact die deze oorlog had op dit land. In Frankrijk hebben we de stranden bekeken die een hoofdrol hadden aan het einde van de tweede wereldoorlog, die Europa tussen 1939 en 1945 in zijn greep hield, we hebben met eigen ogen gezien hoe de bevrijding van Europa destijds is aangevangen. 

Nadat we de eerste dagen in vogelvlucht door 2 oorlogen zijn gegaan, trokken we verder naar wat voor moois deze streek nog meer te bieden heeft. Zo mocht de autosport natuurlijk niet ontbreken. Noord-Frankrijk en België hebben een mooie auto-historie en daar maakten we kennis mee bij Reims in Noord-Frankrijk en in Francorchamps in het hart van de Belgische Ardennen. De mooie routes die we reden brachten ons ook nog in Luxemburg en Duitsland maar lees snel hieronder het dag tot dag verslag van deze geweldige tour om alles te weten te komen.