Zoek in de website

Na anderhalve maand zonder evenementen trapt de BMW M Club dit jaar af met een algemene leden vergadering, daarvoor reizen we af naar het centrale punt tussen alle woonplaatsen van onze leden; Apeldoorn. Het weer is iets beter dan de eerdere voorspellingen aangaven wanneer tussen 09.30 en 10.00 uur de leden zich bij Hotel van der Valk in Apeldoorn verzamelen.

In de prachtige vergaderzaal die door de club gereserveerd is praten de leden elkaar bij over de afgelopen maanden onder het genot van een kopje koffie of thee, een aantal leden kennen elkaar inmiddels al wat beter van de vorige meetings en dat is goed te merken. Anderen zijn er nu voor het eerst maar iedereen praat met elkaar en veelal is het onderwerp BMW, de ene keer gaat het over de wijzigingen en verbeteringen die men in de afgelopen maanden aan hun BMW heeft gedaan en dan weer gaat over een nieuwe BMW die men in gebruik heeft genomen na de vorige meeting, de sfeer is goed in ieder geval en daar gaat het om. Stipt om 10.00 uur start de, op dat moment nog, vice-voorzitter Eric, de Algemene Leden Vergadering. Er moeten toch wel wat punten besproken worden in deze vergadering, zo zullen onder andere financiën, bestuurssamenstelling waar onder het kiezen van een voorzitter, het bepalen van de hoogte van de contributie voor 2018, hoe om te gaan met wanbetalers en de nieuwe evenementen voor 2018 aan de orde komen en kunnen de leden tijdens deze vergadering hun zegje doen.

alv-1.jpeg

Tijdens de Algemene leden vergadering komt er veel respons vanuit de leden, de aanwezige leden doen echt hun best om ook hun steentje bij te dragen aan de vergadering. Het is goed om te zien dat twee nieuwe leden die pas in 2018 lid zijn geworden aanwezig zijn bij de algemene leden vergadering en ook van zich laten horen. De vergadering verloopt in een ontspannen sfeer, er melden zich mensen voor de kascommissie en de vergadering stemt unaniem voor Eric als voorzitter, gefeliciteerd Eric! De evenementen voor 2018 worden aan de leden bekend gemaakt en na zo'n 1,5 uur sluit de vergadering en is het tijd voor wat leuks.

Met een uitgezette route door de Veluwe zullen we vandaag afsluiten in Druten. Na ongeveer anderhalf uur rijden komen we aan op onze eindbestemming van vandaag, Metropole te Druten. Er leiden vele wegen naar Rome en ook naar Druten zo blijkt want de diverse leden nemen verschillende routes, er waren zelfs leden die de pont namen, om uiteindelijk allemaal bij Metropole Druten aan te komen. Op locatie bij Metropole Druten is de indrukwekkende en gigantische privéautocollectie te bekijken van Frans van Haren. De man, ooit begonnen als heftruckchaffeur, is inmiddels de baas van de grootste betonfabrieken van Europa maar doet veel meer dan alleen dat en is een ondernemer in de ruimste zin van het woord. Van Haren is gelukkig voor ons een groot autoliefhebber, en dan voornamelijk van klassieke auto's en het liefst ook nog Italiaans. Zo rijdt hij nog jaarlijks rond in zijn witte Alfa Romeo door de bergen van Italië. En een groot deel van zijn omvangrijke verzameling zullen we vandaag gaan bekijken.

alv-3.jpeg

We worden vriendelijk ontvangen door onze gids van vandaag die eerst in het kort vertelt waar de liefde voor auto's van Van Haren vandaan komt, en dat de verzamelwoede zich niet alleen tot auto's beperkt maar eigenlijk alles wat te koop is kan omvatten, zolang Van Haren het maar mooi vindt. Zo zien we een prachtige kroonluchter, zo groot als een BMW X5 hangen in de hal. En dit is nog meer een van de vele dingen die te bekijken zijn in Metropole Druten.

Na de korte introductie mogen de leden overal kijken, foto's maken maar niet aanraken. De leden nemen rustig de tijd om te genieten van de auto's die staan ruim staan opgesteld, van Porsche tot Mercedes en van Alpina tot Ferrari, heel oud en wat jonger er staat van alles en voor alle leden is er wel iets te bekijken wat in de smaak valt. Na een uurtje rond te hebben gekeken mogen we in de gezellige bar, die meer weg heeft van een café dat hier al meer dan 100 jaar staat, nog even napraten. Er staat hier frisdrank klaar en hapjes worden uitgedeeld, de leden kunnen in een gezellige sfeer nog even bijpraten over vandaag of alvast over de aankomende evenementen. Rond half 5 vertrekken de leden richting hun auto's om weer huiswaarts te keren na een gezellig en leuk eerste evenement van 2018.

alv-2.jpeg

De BMW M Club bestaat nu inmiddels ruim een jaar, een jaar waarin de club is gegroeid naar bijna 90 leden. Met de algemene ledenvergadering zijn de puntjes op de i gezet voor het eerste jaar en kunnen we weer verder. We kijken er al naar uit dit jaar weer vele nieuwe leden te mogen verwelkomen op onze evenementen. Natuurlijk verwachten we ook onze bestaande leden weer terug te zien, bij de geplande evenementen voor dit jaar.

De BMW M Club is klaar voor 2018!